Yenlo – Junior Integration Developer

InQdo

Onze missie: het vinden van een geschikte Junior Integration Developer

1
Sollicitanten
1
Weken campagne
1
Sollicitanten op gesprek
1
persoon aangenomen

Wie had onze hulp nodig?

InQdo, gevestigd in Nieuwegein, is een toonaangevend provider van innovatieve integratie- en AWS cloudoplossingen. Het team bestaat uit enthousiaste consultants die zich richten op cloud dienstverlening of applicatie integratie.

Wat zocht de klant precies?

InQdo zocht een Integratie Developer. InQdo vond het belangrijk om werknemers met weinig ervaring de kans te geven om zichzelf op te kunnen leiden en de benodigde certificaten te behalen. Nieuwe werknemers worden daarom begeleid door ervaren integratiespecialisten. De Integration Developer zou verantwoordelijk worden voor het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van integratie-oplossingen.

Hoe zag een ideale kandidaat eruit?

– Een afgeronde opleiding
– Ervaring of grote affiniteit met webdevelopment
– Een proactieve en leergierige instelling

Hoe hebben we het aangepakt?

Stap 1: Vacaturecampagne

Twee medewerkers van inQdo zijn op het kantoor van Hupp in Tilburg langskomen om het gewenste profiel te bespreken. De vacature is vervolgens geschreven op basis van dit gesprek. Daarbij is rekening gehouden met de doelgroep door de juiste werkzaamheden, functie-eisen en voorwaarden uit te lichten. Daarnaast is goed nagedacht over de juiste tone-of-voice om de gewenste doelgroep aan te spreken.
Deze vacature is breed uitgezet op alle belangrijke Nederlandse jobboards. Zowel algemene, als niche IT sites. Daarnaast wordt in de vele advertenties en berichten verwezen naar de vacature.

Stap 2: Social Media advertenties

Als tweede stap is er een uitgebreide targeted campagne met betaalde advertenties uitgezet op Social Media. We hebben hierbij gekozen voor Facebook, Instagram, en Pinterest.

We hebben deze platformen gekozen omdat het een Junior functie is, waarbij sollicitanten met uiteenlopende achtergronden en ervaringen op zouden kunnen matchen.


Via deze kanalen is het bereik erg groot, wat heel efficiënt is voor een rol als deze. Via deze kanalen hebben wij vervolgens een groot aantal sollicitanten ontvangen.

Stap 3: Begeleiding

Onze Recruitment Consultant vangt vijf dagen per week alle sollicitaties op, spreekt de sollicitanten en selecteert de beste kandidaten voor een gesprek bij inQdo. De procedure duurde iets langer dan normaal, door de hoeveelheid sollicitanten en de gesprekken die met alle sollicitanten zijn gevoerd. Doordat we nauw contact hebben gehouden met onze kandidaten, heeft inQdo alle interessante kandidaten uitgebreid kunnen spreken. Uiteindelijk is de beste kandidaat geselecteerd, en een plek aangeboden in het team! Daarnaast zijn er ook sollicitanten uit de campagne geënthousiasmeerd voor andere afdelingen binnen inQdo. Daaruit is tevens een succesvolle match ontstaan! Deze kandidaat zal binnenkort starten in het Support Team bij inQdo.

“Naast een tevreden klant, heb ik twee mensen kunnen helpen aan een baan waar ze zo enthousiast over zijn. De open manier van campagne voeren en communiceren met de klant maakte dit werk een feestje!”

britt@hupp.nl
+31612345678

Britt

Recruitment consultant, hupp

Zij gingen je voor

Onze partners

Wordt het volgende succesverhaal die van jou?